https://scradaseni.wordpress.com

Tabără de creație la Rădășeni

http://89.46.49.216/20-mai-2017/

(site-ul de mai sus conține fotografii și filmări făcute de C. Aanicăi)

 

Timp de 3 zile, între 19 și 21 mai 2017, la Rădășeni a avut loc o tabără de creație interjudețeană, aflată la a II-a ediție, cu tema: „Bucuria Învierii Domnului văzută prin ochi de copil”.

Au participat un număr de 75 de elevi de la Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” Rădășeni și 9 elevi de la Școala Gimnazială Urecheni, județul Neamț.

Activitățile s-au desfășurat la Căminul cultural (nou renovat) din localitate unde elevii au lucrat pe mai multe ateliere și anume: încondeierea ouălor, pirogravură pe lemn, origami, pictură pe lemn, sticlă, piatră, carton și polistiren. Elevii au fost foarte inovativi și creativi, au gândit liber și acest lucru s-a văzut în lucrările ieșite din mâinile lor. Mai mult decât atât, elevii au socializat față în față (uitând pentru moment de telefon și Internet), au legat prietenii și s-au distrat împreună.

Această frumoasă activitate a avut loc sub oblăduirea părintelui paroh, Georgian Rotar, de la parohia sf. M.M. Mercurie și Ecaterina din Rădășeni, împreună cu Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” din Rădășeni reprezentată de prof. Danusia Grumăzescu, prof. Manolache Elena și prof. Iordachi Ana.

Alături de noi, la această activitate, a fost și Primăria Rădășeni reprezentată de d-l. primar Neculai Perju, care ne-a susținut prin prezența sa și prin aprecierile făcute în presă, precum și prin faptul că ne-a pus la dispoziție locația (căminul cultural).

Evenimentul a fost mediatizat în presă și pe rețelele de socializare.

Le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la activitatea noastră („jos pălăria”), iar noi ne dorim ca această activitate să devină un obicei în urbea noastră.

 

Prof. Grigore Bocanci

Reclame