https://scradaseni.wordpress.com

Școala Gimnazială ”Ion Lovinescu” Rădășeni

În anul 1944, Poșta Română a emis patru valori de mărci poștale ”Rădășeni”, cu suprataxă, în folosul Căminului Cultural. Pe una dintre ele a apărut și Școala Rădășeni.

– Marca poştală pe care a apărut Şcoala Rădăşeni (1944) –

Dintre localurile folosite şi azi, primul a fost construit în anul 1945 şi restaurat apoi în 1960. Corpul nou al şcolii a fost construit în anul 1976. În aceste locații își desfășoară activitatea 2 grupe de grădiniță, o clasă pregătitoare, 4 clase i-IV și 4 clase V-VIII.

În anul şcolar 2015 – 2016 numărul copiilor şcolarizaţi este de  196 de elevi, repartizaţi astfel:

 • învățământ preprimar: 33 preșcolari;
 • învăţământ primar: 82 de elevi;
 • învăţământ gimnazial: 81 de elevi.

– Corpurile Şcolii Gimnaziale „Ion Lovinescu” Rădăşeni –

Şcoala dispune de un număr de 24 de săli de clasă, laboratoare de fizică-chimie, informatică şi o bibliotecă cu aproape 12000 de volume. În unele din sălile de clasă sunt amenajate cabinete de limba română, istorie, limbi moderne, biologie, matematică şi religie. De asemenea, cele două terenuri de sport bitumate, asigură desfăşurarea în bune condiţii a orelor de educaţie fizică.

– Cabinetul de Limba şi Literatura Română (stânga) şi Cabinetul de Religie (dreapta) –

Şcoala dispune de încălzire cu sobe pe lemne, apă curentă, grup sanitar propriu şi conexiune la Internet. În acelaşi timp, se urmăreşte sporirea condiţiilor în care elevii şcolii învaţă, fiind înlocuită tâmplăria. Există şi un proiect pentru construirea unei centrale.

Reclame

2 gânduri despre „Școala Gimnazială ”Ion Lovinescu” Rădășeni

 1. un calduros succes in profesie va adreseaza un fost elev al scolii din anii 73…81 !!! dulci ani de scoala….

 2. Bine v-am găsit tuturor celor care veţi citi aceste gânduri!

  Vă scriu aceste rânduri din depărtări, cu dorinţa de a vă felicita şi tot odată de a vă mulţumi pentru eforturile şi dăruirea cu care aţi pregătit elevii de „ieri” pentru ziua de „azi”. Sunt mândru şi mă simt onorat să mă ştiu unul dintre cei care au descoperit cele dintâi „taine ” ale vieţii pe băncile acestei şcoli, chiar dacă în cea mai mare parte dascălii care au format generaţia mea nu se mai află în cadru „activ”. Amintirile anilor care ne-au lansat pe „marea vieţii” nu-i voi putea niciodată şterge din memorie. Îmi voi aduce întotdeauna aminte cu plăcere de frumuseţea anilor 1976 -1984, ani de care, şi acum îmi amintesc de bucuriile care mi le produceau activităţile la care eram „angrenaţi”, dar şi de temerile „copilăroase”, uneori, care se năşteau cu ocazia unei teme nerezolvate sau uiate….
  Oricum, dacă ar fi să compar anii acelei perioade cu cei din vremurile de azi, aş înclina să spun că acele vremuri au fost mai „naturale” decât ceea ce se oferă astăzi. Chiar dacă tehnica a avansat fulgerător, chiar dacă Laptopurile au luat locul manualelor, telefoanele au furat timpul jocurilor copilăreşti, ceva lipseşte timpurilor noastre…. Şi acel CEVA copiii mei/noştri nu-l va putea înţelege niciodată; li s-au „furat” acest drept……
  Urmăresc cu multă plăcere încă activităţile din acest sat/comună, mă bucur ori de câte ori am ocazia să trec de Poarta Rădăşenilor (chiar dacă am posibilitatea mult prea rar), să intru în inima satului.
  Vă doresc la întregul corp didactic mult succes în pregătirea elevilor, multă răbdare, sănătate şi satisfacţie în tot ceea ce faceţi. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

  Eugen Gafita
  promoţia 1984 / clasa prof. Balan Constantin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s